jh@rootly.dk

Vi står klar til at hjælpe!

Gulerodshummus

Ingredienser:

– 2 store gulerødder, skrællede og skåret i små stykker

– 1 dåse kikærter, skyllet og afdryppet

– 2 spsk olivenolie

– 2 spsk tahini (sesampasta)

– Saft og skal fra 1 citron

– 2 fed hvidløg, knust

– 1 tsk spidskommen

– Salt og peber efter smag

– Ekstra olivenolie og frisk persille til servering (valgfrit)

Fremgangsmåde:

1. Kog de skårne gulerødder i letsaltet vand, indtil de er møre, ca. 10-15 minutter. Dræn dem derefter og lad dem køle lidt af.

2. I en blender eller foodprocessor kombineres de kogte gulerødder sammen med kikærter, olivenolie, tahini, citronsaft, knust hvidløg og spidskommen.

3. Blend blandingen, indtil den er glat og cremet. Hvis det er nødvendigt, tilsæt lidt vand for at opnå den ønskede konsistens.

4. Smag til med salt og peber efter behov og juster eventuelt citronsaften eller krydderierne.

5. Hæld hummusen i en serveringsskål og dryp lidt ekstra olivenolie over toppen. Pynt med friskhakket persille, hvis ønsket.

6. Server hummusen med friske grøntsagsstænger, pitabrød eller som en del af en snackplade.

Hummusen kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Lad den stå ved stuetemperatur i et par minutter, inden du serverer den igen, hvis den har været på køl. Enjoy!

fresh hummus dip with raw carrot and celery