jh@rootly.dk

Vi står klar til at hjælpe!

Gulerods falafel med yoghurt dressing

Her er en opskrift på gulerods falafel med en lækker yoghurtdressing:

Gulerods Falafel:

Ingredienser:

– 2 store gulerødder, revet

– 1 dåse kikærter, skyllet og afdryppet

– 2 fed hvidløg, knust

– 1 lille løg, finthakket

– 2 spsk hakket frisk koriander eller persille

– 2 spsk mel (fx hvedemel eller kikærtemel)

– 1 tsk spidskommen

– 1 tsk koriander

– 1 tsk paprika

– Salt og peber efter smag

– Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 200°C og beklæd en bageplade med bagepapir.

2. I en foodprocessor, blend gulerødder, kikærter, hvidløg, løg og koriander/persille indtil det er groft malet.

3. Tilsæt mel, spidskommen, koriander, paprika, salt og peber. Blend igen indtil ingredienserne er godt blandet.

4. Form blandingen til små kugler (ca. 1 spiseskefuld hver) og anbring dem på den forberedte bageplade.

5. Bages i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

6. Mens falafel bager, forbered yoghurtdressingen.

Yoghurtdressing:

Ingredienser:

– 1 kop græsk yoghurt

– Saft af 1/2 citron

– 1 spsk hakket frisk mynte eller persille

– 1 fed hvidløg, presset

– Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

1. I en skål, kombineres græsk yoghurt, citronsaft, hakket mynte/persille og hvidløg. Rør godt sammen.

2. Smag til med salt og peber efter smag.

3. Opbevar dressingen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Servering:

– Server gulerods falafel varm med en skål af den friske yoghurtdressing ved siden af som dyppelse.

– Du kan også servere falafel i pitabrød eller flade brød med friske grøntsager som tomat, agurk og salat.

– Drys evt. ekstra hakket mynte eller persille over falafel som garniture.

Denne opskrift giver ca. 16-18 falafel. Enjoy!

Bowl of falafel