jh@rootly.dk

Vi står klar til at hjælpe!

Rødbedefarsbrød

Her er en opskrift på rødbedefarsbrød:

Ingredienser:

Til rødbedefarsen:

– 2 store rødbeder, skrællede og revet

– 1 løg, finthakket

– 2 fed hvidløg, knust

– 1 kop kogte quinoa eller kogt bulgur

– 1 dåse kikærter ca. 250 g, skyllet og afdryppet

– 1 kop valnødder, hakket

– 2 spsk frisk persille, hakket

– 2 spsk frisk timian eller rosmarin, hakket

– 2 spsk tamari eller sojasauce

– 1 spsk balsamicoeddike

– 2 spsk olivenolie

– 1 tsk spidskommen

– Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 180°C og beklæd en brødform med bagepapir.

2. I en stor food processer kommer du revet rødbede, hakket løg, knust hvidløg, kogt quinoa/bulgur, kikærter, valnødder, persille, timian/rosmarin, tamari/sojasauce, balsamicoeddike, olivenolie, spidskommen, salt og peber. Det hele land godt.

5. Fordel rødbedefarsen i brødformen og tryk den forsigtigt ned for at komprimere, så der ikke opstår lufthuller, pensle farsen med olivenolie på toppen af farsbrødet.

6. Dæk rødbedefarsen med resten af bagepapiret og tryk forsigtigt ned for at dække farsen.

8. Bag i ovnen i ca. 45-50 minutter, eller indtil farsbrødet er gyldent og gennembagt.

9. Lad brødet køle af i formen i et par minutter, før du fjerner det fra formen og skærer det i skiver.

10. Server rødbedefarsbrødet med dine foretrukne tilbehør som salat, friske grøntsager eller en lækker dip.

11. Nyd dette smagfulde og nærende farsbrød som en lækker hovedret eller som en del af en brunch.

Denne opskrift giver et stort brød, der serverer ca. 6-8 portioner. Du kan også halvere opskriften for at lave et mindre brød. Enjoy!

Lentil vegan meatloaf slices on gray plate. Christmas plant-based recipe.